zondag 30 juni 2013

Kleding voor honden

De één vind het belachelijk de een vind het schattig, tot voor enkele maanden vond ik het eerlijk gezegd ook belachelijk: je hond aankleden.Maar sinds ik Chiquita heb ben ik van gedachte verandert; hondenkleding is niet alleen voor de show maar ook functioneel,wij dragen toch ook een jas in de winter?
Weheartit

Ik heb geprobeerd om een stukje geschiedenis over hondenkleding te vinden maar vreemd genoeg vind je er nergens iets van, dit toont in ieder geval wel aan dat hondenkleding best al lang bestaat.
Hondenkleding is niet alleen bedoelt voor de schoonheid maar ook is hondenkleding functioneel.Bij koude of natte dagen, zelfs als honden loops(menstruatie) zijn is een broekje handig, want zeg nu zelf een bloedvlek is ook niet zo gezellig in de woonkamer,een fluovestje voor als het wat donker is...geloof me er bestaan duizenden redenen om honden kleding te kopen, maar buiten dat is het ook leuk dat je hond er schattig uit ziet.
Mijn hond Chiquita heeft zelf voor het moment niet zo'n grote kledingcollectie, dit komt deels omdat is ze nog maar pas heb maar ook omdat hondenkleding moeilijk is om te kopen, je vind het niet zomaar in elke dierenwinkel.Ik stel jullie vandaag voor aan 3 winkels die gespecialiseerd zijn in hondenkleding.
Weheartit
Happywoef
Dit jaar vieren ze in augustus hun 4de verjaardag.In België zijn er weinig hondenkleding zaken maar deze bevind zich in het Limburgse Lommel.Ze verkopen er niet enkel hondenkleding maar ook erg leuke speeltjes,drinkbakken,voeding...Hun winkel is ook al te zien geweest in Man Bijt Hond.Ligt Lommel iets te ver voor jou?Dan kun je ook bestellen via de webshop
http://www.happywoef.be/index.php. Opgelet: deze winkel is alleen voor stijlbewuste hondjes en baasjes.

Jules Hondenboetiek
Van het Belgische Limburg gaan we naar het Nederlandse Limburg, daar ligt Jules Hondenboetiek.Het is een beetje vergelijkbaar met Happywoef, ook hier hebben ze speeltjes enz...Heeft je hond de perfecte partner voor het leven gevonden?Goed nieuws want hier hebben ze ook een kleine afdeling voor honden-trouw-kledij.
http://www.juleshondenboetiek.nl/nl/home

Hippe-Hond
De 2 vorige winkels waren vooral gespecialiseerd voor chihuahua's, bij Hippe Hond kunnen ook andere hippe honden terecht en...katten.Ook laten ze zien dat ze buiten een goede smaak voor kleding ook een goed hart voor dieren hebben,op hun site kun je enkele petitie's tekenen zoals o.a. Stop de nertsenfokkerij!Deze petitie's zijn gratis en dus zeker invullen.En als je dan toch op de site zit; zeker even rond kijken voor je hond...of kat!
http://www.hippehond.nl

En even voor de duidelijkheid: een hond is beter rot verwend dan enorm verwaarloost.

4 opmerkingen:

  1. Een hond heeft een vacht wat al warm genoeg vind ik...

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Ik ben het eerlijk gezegd niet met je eens. Een hond heeft ook al een vacht. Misschien functioneert hij nieteens goed omdat die Chiquita's helemaal kapotgefokt zijn.
    Een dier heeft een vacht (zoals Journalisje al aangaf), en die hoort al goed genoeg te kunnen functioneren, want ze zijn geen mens. Als het niet goed functioneert, dan is het dier te veel kapotgemaakt door onze eisen.

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Ik begrijp jullie reacties natuurlijk wel maar sommige honden komen van warme streken en zijn deze koude temperaturen niet gewoon.

      Verwijderen

Reacties en comentaar toegestaan,geen spam en beledegingen