zondag 28 juli 2013

Fietsvakantie essentials

Gisteren konden jullie al mijn photodairy van de fiets vakantie van mij en mijn vriend zien.Het leek me wel leuk om even een post te maken met de essentials die je moet meenemen als je op fiets vakantie gaat


Babydoekjes komen altijd van pas!Je kan je gebruiken om make-up er af te halen 'zelf droeg ik geen make-up tijdens het fietsen',je te verfrissen, maar ook is het een goed alternatief voor toiletpapier, op onze 2de camping moesten we zelf voor toiletpapier zorgen en dat wisten we niet!

Wij dachten dat het niet nodig was dus hadden we het thuis gelaten, daar hadden we spijt van: fleecedekentje!Hoe warm het ook is in de zomer s'avonds koelt het altijd af, en op een camping heb je nogeens last van dauw dat s'avonds al komt' een fleecedekentje is dus toch wel handig!

Zorg er voor dat je een papier of notitieboekje met handige adressen hebt, denk niet alleen aan leuke activiteiten zoals zwembaden en leuke winkels maar als je met de fiets bent is het ook altijd handig om te weten waar er fietsenmakers zitten.

Als je 5 dagen weg bent met de fiets heb je geen grote shampoofles nodig of douchegel, koop daarom altijd even van te voor mini beautyproducten, je kan ze o.a. in Kruidvat vinden, let op: zonnencréme neem je beter in een grote fles mee, niemand wil verbranden!


Ook kan je in de meeste supermarktjes kleine cornfleakes doosjes vinden, altijd handig als je de eerste dag van je fietstocht geen supermarkt hebt gevonden maar toch een beetje wil eten.

Nu we het toch over eten hebben: als je s'morgens vertrekt neem ineens een picknick mee,het hoeft niet te veel te zijn, en appel een een sandwich kan al genoeg zijn, maar zorg er gewoon voor dat je s'midags kan eten.

Water mag je nooit vergeten op een fietstocht!Door uitdroging krijg je onderandere heel veel hoofdpijn.Waardoor je misschien zelfs een dag in je tent moet liggen.

Toch een beetje hoofdpijn opgelopen?Laat de pijnstillers niet thuis, neem wel niet voor het minste dat je een beetje pijn hebt ééntje mee, het is ergens wel normaal dat je spieren een beetje pijn doen.

Geen zin om een grote fles afwasmiddel mee te sleuren?Giet dan een beetje over een een klein potje waar bijvoorbeeld pillen in hebben gezeten,zo kan je toch nog je bestek en dergelijke proper krijgen.

 Een bikini kan je niet alleen gebruiken om te zwemmen, maar als het te warm is kan je ook even fietsen in je bikinitop, en maak je geen zorgen; als je in de buurt van weilanden fietst zie je toch bijna niemand.

Ookal rook je niet, een aansteker zal van pas komen!Geloof je niet?Dan zul je het zelf wel ondervinden.

Wat neem jij mee op fietsvakantie?

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Reacties en comentaar toegestaan,geen spam en beledegingen