woensdag 4 september 2013

Beauty fabels

Beauty fabels, hoeveel zijn er wel niet?Ontelbaar, van de tips dei je van vriendinnen hoort tot de fabels die je uit magazine's leest, het is niet meer bij te houden, daarom dat ik enkele beauty fabels 'die niet waar zijn' met jullie vandaag deel.


Als je een masker op doet mag je geen make-up op hebben.
Oke, dit is deels waar; als je foundation op hebt gaat het masker niets helpen, maar als je alleen oog make-up op hebt is dit geen probleem.Je gaat met je masker toch niet op plaatsen smeren waar je oog make-up op hebt dus waarom zou het dan ook een probleem zijn?

Tandpasta is goed tegen puistjes.
Tandpasta droogt inderdaad je puistje uit, maar ook de huid er rondom.Ook worden je poriën verstopt waardoor er later nog meer puistjes komen.

Je mag maar een kleine klodder mouse in je haar gebruiken.
Kort en dun haar heeft inderdaad maar slechts een kleine klodder nodig, maar lang en dik haar heeft véél mee mouse nodig, dit geld niet alleen voor mouse maar ook voor shampoo, gel...anything!Een baby eet toch ook niet even veel als een volwassene, dat is net het zelfde!

Was je haar om de dag.
Dit is echt heel slecht voor je haar, het lijkt in het begin allemaal nog onschuldig maar op lange termijn is dit echt heel ongezond voor je haar, je haar wordt nu nog sneller vettiger, was het pas als het vettig is en niet zomaar voor de lol.Trouwens, je portemonnee vind het vast ook prettiger als je ja haar niet elke dag wast.

 Shampoo's die gespleten haar punten genezen.
Zie het zoals een gaatje in de tanden.Eenmaal het er is kan het niet zomaar weg, tenzij je naar de tandarts gaat, maar in feite is het gaatje er nog.Er bestaan inderdaad producten die het doen lijken alsof je geen gespleten haar punten hebt maar zodra je deze uitwast is het effect als sneeuw voor de zon  verdwenen.Oplossing: schaar er in!

Van puistjes uit te knijpen krijg je littekens.
Eerlijk is eerlijk, het is beter om creme op een puistje te smeren en wachten op resultaat.Maar van het uit knijpen krijg je echt geen littekens, of je moet al erg lange scherpe nagels hebben.

Dure producten werken het beste.
Oke, als je net in de pubertijd komt en echt last hebt van puistjes kan het wel zijn dat de dokter je een middeltje aanraad dat net ietsje duurder is.Maar na enkele jaren als het puistenfeest minder is kan je prima de producten van kruidvat huismerk of hema gebruiken.

Weet jij nog een beauty fabel?

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Reacties en comentaar toegestaan,geen spam en beledegingen